Nissan показа прототип за електрическо купе

Общи 10 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2020 посещения | без коментари

Nissan показа първите снимки на концептуално електрическо спортно купе Esflow, което ще дебютира официално на автомобилния салон в Женева. Задно предаване, алуминиево шаси, към което са монтирани панелите на каросерията, изработени от композитни материали, всичко това дава големи надежди за превъзходна динамика. Автомобилът е обзаведен с два електромотора, по един за всяко задно колело, захранвани от литиево-йонни акумулатори с капацитет 24 кВт/ч.
Според предварителните данни от 0 до 100 км/ч купето ще ускорява за по-малко от 5,0 сек. Автономността му е 240 км.
Esflow не е поредният вълнуващ автомобил с двигател с вътрешно горене, просто адаптиран за електрически режим, а истинско спортно купе, проектирано в духа на концепцията за нулевата емисия на отработили газове.
Интериорът е подчинен на идеята да се икономиса от масата на колата, но това не е в ущърб на лукса. Седалките са покрити със златиста перфорирана кожа, докато вратите отвътре са тапицирани със синя. Същите цветови мотиви продължават да бъдат актуални и при бордовото табло, но там се намесват и карбонови детайли в сребристо. Собственикът ще има възможност да свърже джобното си PDA устройство към колата и то да му помогне да намери най-прекия, свободен и бърз път до дома.
Засега няма информация относно серийното бъдеще на автомобила.

Видео

 
Ключови думи:   nissan, Автосалон Женева 2011
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте